„Язаки България” стартира стажантски програми

Компанията е инвестирала 210 000 лв. в кариерно развитие на хората си в Димитровград през първата половина на 2018-та

„Язаки България” стартира стажантски програми
1848 ~ 1 мин. четене

Производителят на автомобилни кабелни инсталации „Язаки България” стартира стажантски програми за завода си край Димитровград в няколко дисциплини - “Човешки ресурси и администрация”, “Технологичен процес”, “Поддръжка”. От компанията съобщиха още, че с цел да мотивира младите хора в региона да останат и да се развиват професионално в България, провежда и ученически практики. Засега програмата им обхваща 55 ученици от технически училища.

В завода край Димитровград вече работят 1380 души. От началото на годината компанията е вложила над 210 хил. лв. в тяхното обучение, като се планира инвестирането на още 145 хил. лв. в усвояването на различни технически и лични умения от служителите.

“Нашата амбиция е да дадем възможност на всеки служител да покаже и сподели най-добрите си умения и така да подкрепи “Язаки” в усилията да бъдат създадени повече възможности за непрекъснато обучение и подобряване на квалификацията“ – коментира Тина Атанасова, ръководител отдел „Човешки ресурси“ в „Язаки Димитровград“.

По този повод тази събота, 28 април, ще се организира Ден на отворените врати в завода на „Язаки“ край Димитровград. Целта е всеки да се запознае лично с работния процес, условията и възможностите, които компанията предлага.

Подкрепи Economic.bg