БСП поиска оставката на зам.-председателя на парламента Емил Христов

Депутатът от ГЕРБ е човекът, който отказа да пусне представители на протестиращите хора с увреждания в сградата на Народното събрание

БСП поиска оставката на зам.-председателя на парламента Емил Христов
652 ~ 1 мин. четене
БСП внесе в деловодството на Народното събрание подписка с искане за оставката на зам.-председателя на НС Емил Христов. Социалистите са събрали 80 подписа. Искането за оставка на Христов дойде, след като миналата седмица той отказа да пусне в сградата на парламента представители на хората с увреждания, които протестираха срещу политиката на държавата спрямо тях.

Малко след случката Емил Христов се извини публично от трибуната на Народното събрание. Той се оправда, че не знаел, че хората вече са регистрирани и имат право да влязат в Народното събрание.

Първоначално Христов се оправда, че охраната е взела решение да не бъдат допуснати, но после стана ясно, че заповедта е била от него, като се е позовал на Чл. 19 от правилата за вътрешния ред на Народното събрание, който гласи, че „продажбата на рекламни и други информационни материали в сградите на НС са забранени“.

Емил Христов е депутат от ГЕРБ.
Подкрепи Economic.bg