„Има такъв народ“ пак смени позицията си за гласуването по пощата

Партията остава на позицията си за гласуване по пощата зад граница още при възможни избори през лятото

„Има такъв народ“ пак смени позицията си за гласуването по пощата

Снимка: Красимир Свраков

4910 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

По-малко от 24 часа, след като се отказа от гласуването по пощата за българите в чужбина, „Има такъв народ“ отново смени позицията си. Във вторник партията на Слави Трифонов внесе документ, с който иска тази точка от предложенията на партията между двете гласувания за ремонта на Изборния кодекс да бъде премахната. Сега, след силна обществена реакция, зам.-председателят Тошко Йорданов пак връща в дневния ред предложението.

Припомняме, че в първоначалния вариант на промените в Изборния кодекс, приети от парламента в петък, се предвиждаше гласуването по пощата в чужбина да се въведе веднага, т.е. да важи за евентуални предсрочни парламентарни избори.

С предложения преди второ четене от 26 април, от партията на Слави Трифонов обаче се обявиха само за експериментално гласуване по пощата за българите в чужбина и то за президентските избори. Освен това то следва да не се взима предвид при определянето на резултатите.

Тази сутрин зам.-председателят на партията Тошко Йорданов обаче е внесъл предложение, с което се отказва от част от внесените ден по-рано текстове, т.е. партията остава на позицията си за гласуване по пощата зад граница още при възможни избори през лятото.

Подкрепи Economic.bg