Директорът на ДСК застана начело на Асоциацията на банките

АББ има ново ръководство в резултат на издигането на Петър Андронов от ОББ

Директорът на ДСК застана начело на Асоциацията на банките

Снимка: Стопкадър/Youtubе

Автор: Economic.bg

Изпълнителният директор на Банка ДСК Диана Митева стана председател на Асоциацията на банките в България (АББ). Тя бе избрана да заеме поста, след като той трябваше да бъде овакантен от Петър Андронов. Рокадите в управлението бяха направени на днешното заседание на Общото събрание на организацията. 

Припомняме, че досегашният председател, Петър Андронов, се раздели с управленската позиция в ОББ, за да заеме по-висок пост в структурите на нейния собственик – белгийската финансова група KBC. Според правилника на асоциацията начело на нея могат да бъдат единствено изпълнителни директори на търговски банки в България.

Досега Митева бе заместник-председател на Управителния съвет на асоциацията. На нейно място пък е назначена Теодора Петкова – главен изпълнителен директор на „Уникредит Булбанк“.

За нови членове на Управителния съвет на АББ за първи мандат са избрани Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Юробанк България и Десислава Симеонова, изпълнителен директор на ОББ, а Оливър Рьогл – главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк – бе преизбран, като член на УС на АББ, за втори тригодишен мандат.

Членството си в Управителния съвет на АББ продължават Георги Константинов – изпълнителен директор на ЦКБ и Георги Заманов – главен изпълнителен директор на Алианц Банк. 

Коментари: 0