За първи път английската Висша лига ще се излъчва през стрийминг платформа

Голяма компания от САЩ купи правата

За първи път английската Висша лига ще се излъчва през стрийминг платформа

Снимка: Pixabay

Английската Висша лига се присъединява към технологичната революция и мачовете ще бъдат излъчвани за първи път официално през стрийминг платформа.

Amazon е купила права за излъчването на 20 футболни мача от Висшата лига годишно в Обединеното кралство от 2019 г., съобщиха от компанията в четвъртък.

Това е първият път, когато доставчик на цифрови услуги за стрийминг печели права да показва мачове от Висшата лига в Обединеното кралство, съобщава Си Ен Ен.

Абонатите на Amazon Prime Video ще могат да видят 10 мача от началото на декември, и още 10 по време на почивни дни, без допълнителни разходи.

Amazon не разкрива финансовите условия на сделката. Ясно е само, че тя е за три сезона.

По-рано тази година Sky Sports и BT Sport спечелиха тв правата за излъчване на мачовете от Висшата лига през 2019 г. Те платиха общо 4,5 млрд. паунда (6 млрд. долара).

За Amazon, сделката е последният пример за разширяването на компанията в света на живите телевизионни предавания.

Компанията си партнира с NFL за стрийминга на Thursday Night Football през сезон 2017-2018. Годишната сделка включваше 10 мача и струваше на Amazon 50 милиона долара.

Тази година тенис турнирите "Уимбълдън" и US Open също могат да се гледат по заявка на Amazon Prime в Обединеното кралство.
Коментари: 0