Има задържани за атаките в Шри Ланка

Осем взрива избухнаха днес на острова

Има задържани за атаките в Шри Ланка

Снимка: БТА

1580 ~ 1 мин. четене
Трима души са задържани за съпричастност към осемте атаки в три църкви и луксозни хотели на остров Шри Ланка, предадоха световните медии, цитирайки говорителя на полицията в островната държава Руван Гунасекера. Министърът на икономическите реформи Харша де Силва съобщи, че задържаните са седем.

По последни данни в няколко световни издания броят на жертвите след осемте взрива в Шри Ланка е над 207 души, а ранените са над 450. Две от смъртоносните атаки са извършени от атентатори самоубийци. Последният взрив е задействан от камикадзе и при него са загинали трима полицейски служители. 

Нападателят е задействал взривно устройство при влизането на полицаите в дома му в северното предградие на столицата Коломбо. В резултат вторият етаж на сградата е рухнал и отломките са затрупали служителите на реда.

Все още никой не е поел отговорност за атаките. Полицията в Шри Ланка въведе полицейски час заради бомбените атаки от 18:00 часа местно време в неделя до 06:00 часа местно време в понеделник. Спрян е и достъпът до социални мрежи в страната. 
Коментари: 0