Започва работа по 7 нови метростанции

До средата на 2016 г. тръгва изграждането на кръстовище на две нива на булевардите \"Гешов\" и \"България\", каза Йорданка Фандъкова

Започва работа по 7 нови метростанции

Най-големият проект на София е този за метрото и ние го продължаваме. Ще започне работа по изграждането на още седем нови метростанции, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БНТ. Тя уточни, че заради изграждането им ще има затруднения в движението в центъра на София.

До средата на година можем да започнем кръстовището на две нива на булевардите "Гешов" и "България" и следващата година да продължим тази мащабна програма, каза Фандъкова.

Също така искам да видя в бюджета повече средства за новите ни приоритети – като например влизане в по-малките квартали. Тази програма е четиригодишна и не мога да обещая, че за една година всичко ще се види, но тези наши планове ще бъдат налице, подчерта кметът на София.

В момента се изгражда и зелената система за контрол на трафика. Тя включва вече над 50 кръстовища. Системата дава предимство на градския транспорт и разбира се, на линейки и на пожарни.

В моето виждане за по-чиста градска среда, основен елемент са инвестициите в градския транспорт, обясни Йорданка Фандъкова.

Тя съобщи, че догодина се очакват 60 обновени трамвайни мотриси. Столичният кмет заяви, че снегопочистването в София ще бъде организирано така, че да не затруднява трафика. Приоритетно ще се почистват булевардите и по-големите улици в столицата.

Вярвам, че общинските съветници от всички политически сили ще бъдат отговорни в новия мандат. Промяната на града трябва да продължи и ние имаме готовност за това, допълни тя.

В Общинския съвет има много млади хора, което означава повече свежи идеи и борбен дух. Разчитам на тези хора и се надявам, че те няма да нарушават принципите си заради политиканстване, каза още кметът на столицата.

Коментари: 0