Започва ремонт на части от Северната дъга на Софийския околовръстен път

Ще бъде въведена временна организация на движението

Започва ремонт на части от Северната дъга на Софийския околовръстен път

Снимка: АПИ

1944 ~ 1 мин. четене

От утре, 13 октомври стартира ремонтът на два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път с обща дължина 3.8 км. Първият участък е след пътния възел със Северната скоростна тангента и е до кръстовището за с. Мировяне и кв. „Требич“. Втората отсечка, която ще се ремонтира, е след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге – Мездра и завършва преди кръстовището с ул. „Хаджи Димитър“ в Нови Искър.

Утре ще се въведе временната организация на движението, а в сряда започват същинските строителни дейности, съобщават от Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

Строителните дейности включват цялостна подмяна на пътната настилка, ремонт на съоръженията, подобряване на отводняването, подмяна на пътните знаци и полагане на нова хоризонтална маркировка. Очаква се те да приключат преди началото на зимния сезон.

За изпълнение на ремонтните работи се спира движението в двата участъка на СОП. Трафикът за Своге ще преминава по бул. ,,Рожен“ в София, през кв. „Требич“ и гр. Нови Искър. За тежкотоварните автомобили, движещи се по Софийския околовръстен път, е предвиден обходен маршрут през ул. ,,Чепинско шосе“ в София и Северната скоростна тангента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Подкрепи Economic.bg