Започва ремонт по два ключови булеварда в столицата

Възможно е да има закъснение на градския транспорт

Започва ремонт по два ключови булеварда в столицата

Снимка: Economic.bg

2570 ~ 2 мин. четене
Ремонт на два ключови булеварда в София стартира от днес. Започна преасфалтиране на част от бул. "Васил Левски" и бул. "Арсеналски". По време на ремонтните дейности движението няма да се спира а ще се осъществява само в едното платно. 

Забранява се влизането на пътни превозни средства, престоят и паркирането по крайна дясна пътна лента от южната страна от пътното платно на бул. “Арсеналски“, в участъка от ул. “Милевска планина“ до 60 м преди кръстовището с бул. “Черни връх“. Ремонтните дейности ще продължат до 24:00 часа на 5 септември.

По време на ремонтните дейности по бул. "Васил Левски" се забранява влизането на пътни превозни средства по източната половина от пътното платно в участъка от бул. "Цар Освободител" до ул. „Оборище“, включително и през източната страна на кръстовище бул. "Васил Левски" - ул. „Оборище“. Ще се осигури преминаване на превозни средства по ул. „Шипка“. Движението ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на булеварда.

Забранява се и влизането на превозни средства по крайните две пътни ленти от източната и от западната страна на пътното платно на бул. "Васил Левски" в участъка от ул. „Оборище“ до паметника на Васил Левски. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно по едната пътна лента в посока в същия участък на булеварда.

От днес до 22 септември се закрива спирка с код 1699 “СУ Св. Климент Охридски” за тролейбусни линии № 1, 2, 4 и 11 на бул. “Васил Левски” в посока площад “Паметник Левски”.ю
Променя се маршрутът на тролейбусни линии № 1, 2 и 4 само в посока СУ “Св. Климент Охридски” както следва: от ул. “Кракра” надясно по бул. “Янко Сакъзов” и по бул. “Васил Левски” по маршрутите.

От Столична община предупреждават, че е възможно да има закъснение на градския транспорт в столицата и е добре гражданите да помислят за алтернативни маршрути за придвижване.

Ремонтите по бул. "България" продължават. Временна организация на движението е създадена в участъка от бул. "Акад. Иван Гешов" до бул. "Гоце Делчев". Забранява се влизането на пътни превозни средства по западното пътно платно на бул. „България” в участъка от бул. “Акад. Иван Гешов“ до бул. “Гоце Делчев“. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в източното пътно платно на булеварда, както следва:

- в една пътна лента в посока от бул. “Акад. Иван Гешов“ към бул. “Гоце Делчев“;

- в две пътни ленти в посока от бул. “Гоце Делчев“ към бул. “Акад. Иван Гешов“.

От 12.08.2018 г. се възстановява движението по постоянния маршрут на трамвайна линия № 7 до ж.к. Борово;

Закрива се временната автобусна линия № 7-ТМ;

Възстановява се постоянния маршрут на автобусна линия № 304;

Закриват се временните спирки по автобусна линия № 304 и временната автобусна линия № 7-ТМ.

Закрива се спирка с код 1306 “Площад Ручей” в посока ж.к. Гоце Делчев за автобусни линии № 64, 83, 204 и N 4.

Подкрепи Economic.bg