Затварят още един булевард в София заради ремонт

Ситуацията след пороя е овладяна, чистят се улици и шахти, увери Фандъкова

Затварят още един булевард в София заради ремонт

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

От 11 юли започва ремонт на трамвайното трасе по бул. „Шипченски проход“ и заради него дясното платно на пътя ще бъде затворено от „Цветан Лазаров“ до бул. „Шипчески проход“, а колите ще се движат двупосочно само в едното платно. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонта на бул. „Асен Йорданов“.

Трасето, което ще бъде затворено на 11 юли, е с дължина 1 км и ще се ремонтира до 10 септември, а стойността на ремонта е 1.7 млн. лв. 

Тя обясни, че в момента се прави и цялостна рехабилитация на столичния булевард „Асен Йорданов“, а утре предстои да бъде отворен участъкът от „Цветан Лазаров“ до „Димитър Списаревки“. 

По повод обилния дъжд, който валя над София тази нощ, кметът на столицата обяви, че ситуацията вече е под контрол. „Продължава изчистването на уличните платна и на шахтите. Обезводняването на тунела на "Лъвов мост" също продължава. Възложила съм чистене и миене на улиците. Всички екипи са на терен“, каза Фандъкова.

Тя увери, че проблем с метростанциите заради пороя няма, а единствено стълбищните клетки са били наводнени като най-тежка е била ситуацията на метростанция „НДК“ и трасето на бул. „България“.

Коментари: 0