Здравният министър бе ваксиниран срещу COVID-19 (ВИДЕО)

Веднага след него това направиха проф. Мутафчийски и директорът на "Пирогов" Асен Балтов

Здравният министър бе ваксиниран срещу COVID-19 (ВИДЕО)
3350 ~ 1 мин. четене

Здравният министър проф. Костадин Ангелов е първият човек в България, ваксиниран срещу COVID-19. Той направи това на живо пред журналистите. Веднага след него се ваксинираха и председателят на НОЩ и директор на ВМА проф. Мутафчийски и директорът на "Пирогов" Асен Балтов. С това те искат да повишат доверието към ваксините и да накарат повече хора да го направят.

Ваксини срещу коронавирус

"Ваксините са спасението, което очакваме. Вярвам, че скоро ще надделеем над OCIVD-19. Нямам търпение да се видя със 70-годишниния си баща, без да се притеснявам, че ще го заразя", каза Ангелов след ваксинацията си.

Манипулацията беше извършена в столичната болница УМБАЛ „Света Анна“. Преди това той беше прегледан, измерено беше кръвното и температурата му, след което подписа документ за информирано съгласие.

„Измина една много тежка година. Дай боже да я затворим и трудностите и мъката да останат зад нас. Ние се намираме във война, но дойде нашето оръжие и то е в тези малки флакончета, то ще ни спаси от всичко това, което преживяхме през тази година. То ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и близки“, заяви директорът на ВМА преди да получи доза от ваксината.

Подкрепи Economic.bg