Здравният министър обеща засилен контрол в ресторанти, барове и дискотеки

Компромиси няма да бъдат правени – мерките са елементарни, няма да има нови, заяви проф. Костадин Ангелов

Здравният министър обеща засилен контрол в ресторанти, барове и дискотеки

Снимка: МЗ

3884 ~ 1 мин. четене

Необходимо е контролът по спазване на противоепидемичните мерки да бъде засилен и в нощните клубове, и в дискотеките. Около това са се обединили министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и представители на браншовите организации.

Министърът е посочил, че в много нощни заведения не се спазват мерките за дистанция, дезинфекция и употреба на лични предпазни средства. „Компромиси няма да бъдат правени – мерките са елементарни, а от съобразяването с тях зависи как страната ни ще премине през пандемията“, коментира той.

Ангелов е изтъкнал и проблема с неносенето на маски в градския транспорт, търговски обекти, обекти с обществено предназначение и др. „Засилваме контрола навсякъде – както по отношение на физическите лица, така и спрямо юридическите“, е казал здравният министър.

 „Подкрепяме засилването на контрола и апелираме колегите да бъдат отговорни и да се съобразяват с мерките, за да се справим максимално бързо с тази криза. Ако има недобросъвестни, нека бъдат санкционирани. Важното е да не затваряме браншове, а да се наказват конкретните нарушители“, е посочил Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

По-рано днес здравният министър заяви, че няма да се въвеждат по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса, тъй като и сегашните не се спазват.

Подкрепи Economic.bg