Жертвите на земетресението в Мексико станаха 325

Много хора се страхуват да отидат да работят в кабинети, притеснявайки се за тяхната безопасност

Жертвите на земетресението в Мексико станаха 325
320 ~ 1 мин. четене

Броят на жертвите от земетресението, настъпило на 19 септември близо до мексиканската столица, се е увеличил до 325, съобщи Associated Press. Повече от половината от тях (186 души) са загинали в Мексико Сити.

В допълнение към 38-те сгради, които се сринаха непосредствено след земетресението, няколкостотин къщи в града бяха заплашени от разрушение. Местните власти са пресметнали, че поне 360 сгради могат да бъдат опасни за хората.

Аварийните служби получават обаждания от жители, които откриват нови пукнатини по стените на апартаментите си. Много хора се страхуват да отидат да работят в кабинети, притеснявайки се за тяхната безопасност.

От 9 000 училища в Мексико Сити работят около сто; ще отнеме две до три седмици, преди всички останали да бъдат изчистени и проверени за сигурност. По предварителни данни най-малко седем училища са заплашени от срутване.

Мощният труд с магнитуд 7.1, настъпили на 19 септември, доведе до мащабно унищожение в щата Морелос, разположено до столицата на Мексико. Десетки сгради се сринаха, 3.5 милиона души останаха без електричество. 

Коментари: 0