Златото се отлепи от 9-месечното дъно

Nasdaq изпрати най-успешния си ден от ноември насам

Златото се отлепи от 9-месечното дъно

Снимка: Pexels

576 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските пазари отразиха силен ръст в сектора на технологиите, като NASDAQ се повиши с 3.7%, и отчете най-добрата си сесия от ноември, поради интереса на инвеститорите в технологичните акции след изминалата корекция.

Dow Jones и S&P500 останаха значително неутрални, като през текущия ден вниманието ще бъде насочено към публикуването на данните за инфлация.

Петролът от друга страна, отчете смесена сесия, след като се понижи до 68$ за барел. Сортът тип Brent отстъпи с 1.06 до 67.52$, докато WTI се установи 1.6% по-ниско, последно търгувайки се на 64.01$. Златото успя да отрази повишение, след като достигна 9-месечно дъно предходния ден. Спот златото добави 2.1% към стойността си, затваряйки на 1717.25, докато златните фючърси нараснаха с 2.3%, търгувайки се последно на 1716.90.

Акценти днес                                                  

Икономически данни  – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху данните за запаси на лек суров петрол в САЩ, като през утрешния ден ще се отчете седмичното изменение в инвентара на страната. Може да се очаква поскъпване ако прогнозата на анализаторите се потвърди или данни излязат по-ниски от прогнозираните.

Инструмент на фокус - NVIDIA Corp.

Акциите на компанията успяха да пробият съставената подкрепа около ниво 500.00, но въпреки това ниската стойност не успя да задържи под 200 периодната средна. Текущата стойност направи корекция, като в момента отново навлезе в зоната на подкрепа. При засилена подкрепа може да се очаква ново повишение до психологическото ниво от 550.00.

GBP/JPY

Валутната двойка съставя силно възходящо движение, като текущия канал се движи над 100 периодната експоненциална средна през последните два месеца. При запазване на текущото настроение може да се очаква продължение на канала и повишение до локалния връх около 151.00.

Пшеница

Договорите за разлика върху пшеницата образуват низходящо движение от началото на март, като текущата цена успя да премине над 100 периодната средна, след силна корекция през края на изминалия месец. При продължителна подкрепа е възможно стойността да направи тест на горната тренд линия около 656.00.

US 30

Главният Американски индустриален индекс заформя силно възходящо движение за последните 5 месеца, като текущата стойност направи опит за тест на горната граница на тренд канала. След неуспешния опит, сегашната цена може да отрази понижение до 50 периодната експоненциална средна, която се движи малко над психологическото ниво от 31 000 пункта.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0