ABLE Mentor отново ще помага на ученици от 10-ти и 11-ти клас

Кандидатстването по програмата е отворено и за десета година ще подкрепя ученически проекти

15:07 04.10.2018

Кандидатстването за юбилейния десети сезон на първата програма за индивидуално менторство на ученици от 10-ти и 11-ти клас е отворено, обявиха организаторите от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Тази есен програмата ABLE Mentor ще се проведе отново напълно безплатно за участниците в пет града в страната като това са София, Благоевград, Пазарджик, Дупница и Шумен.

Менторската програма

Участниците
в програмата работят по собствен проект с личен ментор в рамките на поне три месеца, като могат да избират между три направления – личностно развитие, бизнес проект и/или социална инициатива.

Целта на ABLE Mentor е да развива слабо застъпени в традиционното образование умения като работа в екип, създаване на мрежа от контакти и презентационни умения, да предоставя среда за успешно кариерно и личностно развитие като междувременно създава незабравими приятелства и дълготрайни контакти.

За младите професионалисти менторството дава възможност да предадат ценния си опит и знания на учениците, както и да развиват лидерския си потенциал, а също и да се срещнат с интересни хора в обширната мрежа на програмата.

Малка част от проектите, започнали в програмата, са литературен клуб за млади автори „Отвъд кориците“, модна колекция с фолклорни мотиви, насочена за работещата жена - Moryana Style и документален филм за младите хора на София и изборите, пред които са изправени Бягство към София.gif.

Как се кандидатства

Кандидатстването става на сайта на програмата до 5 октомври за София и Дупница, до 7-ми за Благоевград, до 14-ти за Шумен и до 26-ти за Пазарджик. Необходимо е менторите да изпратят CV, а след това да се явят на интервю, като целта е да се гарантира добрата работа и взаимодействие в менторските двойки.

За да бъде валидна кандидатурата им, учениците трябва да отговорят на няколко въпроса, свързани с техните интереси и желания, и най-вече какъв проект искат да развиват в рамките на програмата.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ученици | ABLE Mentor | менторска програма

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини