Най-добрите държави за чужденци - в Европа и Близкия Изток

Америка и Азия изостават като условия за чуждестранните специалисти през 2019 г.

Снимка: Pixabay
Ако планирате да се впуснете в нова кариера през тази година, трябва да насочите погледа си към Европа или Близкия изток. Според нов доклад на HSBC петте най-добри държави за работници от чужбина са извън Северна Америка и Азия.

Въз основа на отговорите на 22 318 чужденци, работещи в 163 страни, докладът измерва тези дестинации, които се считат за най-добри за международните работници, чрез поредица от показатели - като баланс между работата и личния живот, перспективите за печалба и кариерното развитие. Анализът установява, че най-високо се оценяват избрани държави от Европа, Близкия изток и Африка.

Високите заплати, положителната трудова култура, сигурността на работните места и възможностите за лична реализация позволяват на страните от тези региони да минат напред в годишния списък на банката и да спечелят първите места. 

Забележителни дестинации за емигранти в Азия и Северна Америка - като САЩ, Канада и Хонконг - също постигат напредък през тази година и се появяват в Топ 10. Но Сингапур отбелязва спад, като изпада от първите пет, за да заеме място във втората петица.

Ето и Топ 5:

5. Швейцария4. Обединени арабски емирства3. Великобритания2. Бахрейн1. ГерманияЕто и кои страни влизат в Топ 10:

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работа | HSBC | чужденци | специалисти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини