Сензори за отчитане на мръсния въздух ще има на 22 места в столицата

Те трябва да заработят до края на годината

17:19 29.01.2019
На 22 места в столицата ще бъдат поставени сензори за отчитане на качеството на въздуха, като се очаква те да заработят до края на годината. Това заяви зам.-кметът по екологията в Столична община Йоана Христова. По нейни думи информацията на сензорите ще бъде достъпна в платформа в реално време като освен това могат да бъдат добавени и други източници на информация за състоянието на въздуха.

„Целта е да използваме информацията за взимане на управленски решения“, заяви тя. 

В момента тече обществената поръчка за избор на изпълнител за доставка и монтиране на сензорите. В търга са се включили две компании – „Телелинк Бизнес сървисиз“ и „А1 България“. Прогнозната стойност на търга е 560 хил. лв. без ДДС.

Сензорите ще бъдат поставени до метростанциите "Люлин" и "Джеймс Баучер", до Обръщалото на трамвай №10 при Западен парк, на бул. "Президент Линкълн", до читалище "Искра" в Орландовци, на Централна автогара, до Поликлиника "Враждебна", до Центъра за заразни болести, до Военно-медицинската академия, на ул. "Мими Балканска", до НИМХ-БАН, до Зимния дворец, до Стадион "Раковски", до 29 ДКЦ в Борово, до АИС "Хиподрума" и до читалище "Св. Св. Кирил и Методи" в кв. Драгалевци, както и до районните администрации на Надежда, Красна поляна, Подуене, Овча Купел, Искър и Студентски.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | екология | Столична община | мръсен въздух | сензори

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини