Световната банка открива център за споделени услуги в България

Той ще заработи до края на годината и ще разкрие 200 работни места за високотехнологични специалисти

Снимка: Световна банка
Групата на Световната банка ще открие център за споделени услуги в София, който е едва вторият в света. Новината първо бе съобщена по-рано днес от министър-председателя Бойко Борисов и бе потвърдена за Economic.bg от представителството на финансовата институция в България.

От там казаха още, че очакват Центърът да заработи до края на 2019 г., като ще бъдат назначени до 200 високотехнологични специалисти. Той ще предоставя вътрешна корпоративна и технологична подкрепа за операциите на Групата по цял свят.

Все още не е избрана сграда, в която ще се помещава центърът, допълниха от Световната банка за Economic.bg.

Решението за откриване на центъра в София е резултат от конкурентен подбор на локация, който се основава на голям брой критерии, сред които съотношение качество/цена, състояние на IT-инфраструктура и наличие на талантлива работна сила.

Центърът ще работи в допълнение на съществуващия център за споделени услуги на Групата на Световната банка в Ченай, Индия. Той беше открит през 2001 г. и в момента осигурява услуги за организацията в областта на счетоводството, управлението на човешките ресурси, информационните технологии и др.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | София | Световна банка | център | споделени услуги

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини