ЕС поднови ангажимента си към демокрацията

08:07 15.10.2019
Съветът на Европейския съюз прие на 14 октомври заключенията си относно демокрацията, които подчертават, че предизвикателствата пред нея са многобройни и трябва да се преодоляват спешно и всестранно, пише брюкселското издание New Europe.

Една от целите на външните действия на ЕС е да насърчава демокрацията, върховенството на закона, универсалността и неделимостта на правата на човека и основните свободи, както е посочено в член 21 от Договора.

Укрепването на демокрацията отвън е един от стратегическите интереси на Съюза, залегнал в глобалната стратегия на ЕС, поради приноса му към основните аспекти на общата външна политика и политика на сигурност - многостранност, развитие, мир и сигурност, миграция.

Съветът се съгласи да доразвие общ и практичен отговор на ЕС за насърчаване на положителните тенденции и за справяне с нови и общи предизвикателства пред демокрацията.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Брюксел | демокрация | Съвет на ЕС

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини