Индия изпрати успешно свой апарат към Луната (видео)

Преди седмица полетът бе отложен поради технически причини

Снимка: БТА
14:45 22.07.2019
Индия изпрати успешно най-тежката си ракета GSLV Mk - III, част от мисията Chandrayaan-2, към Луната, предадоха световните медии. Вторият опит на страната се оказа успешен, след като първия бе отложен преди седмица поради технически причини. 

Апаратът трябва да измине 384 000 км до Луната. Очаква се кацането му на лунната повърхност да стане на 6 или 7 септември. Учените се надяват корабът да достигне неизследвания до момента Южен полюс, за да събере информация за минералния и химичния му състав, както и да провери за наличието на вода. 

Chandrayaan-2 тежи 27 килограма и е оборудван с орбитален апарат, луноход и роувър. Той ще изследва повърхността на Луната в продължение на две седмици.

Припомняме, че при първата успешна лунна мисия на Индия Chandrayaan-1 направи 3400 завъртания около Луната и откри следи от водни молекули на лунната повърхност.  

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Индия | мисия | Луната | Chandrayaan-2

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини