Китай предупреди гражданите си да внимават при пътуване в САЩ

По-рано страната предупреди и своите студенти в Америка

Китайски туристи в САЩ
Китайски туристи в САЩ
Снимка: БТА
Китай предприе нови мерки спрямо САЩ, предупреждавайки своите граждани, които работят, учат и пътуват в Америка, да бъдат внимателни. Според китайското министерство на външните работи безопасността на китайските граждани и компании в САЩ не е гарантирана, предава държавната телевизия CCTV.

"Напоследък американските правоприлагащи агенции многократно са използвали методи като проверки за влизане и излизане и интервюта на място, за да тормозят китайските граждани в САЩ", заявиха от министерството, цитирани от CCTV.

„Министерството на външните работи и китайското посолство и консулство в САЩ предупреждават китайските граждани и китайските институции, които са инвестирали в Китай, да повишат осведомеността си за безопасността, да засилят превантивните мерки и да реагират правилно”, добавят властите.

"В случай на извънредна ситуация, моля незабавно да се свържете с китайското консулство в САЩ за помощ", се казва още в изявлението.

Министерството на културата и туризма също издаде предупреждение във вторник за китайските туристи, пътуващи до Америка. "Напоследък в САЩ често се случват стрелби, нападения и кражби", се казва в уебсайта на министерството.

Съобщенията от днес идват след предупреждението на Министерството на образованието от понеделник към китайските студенти, които учат в чужбина, като отбелязват последните ограничения на САЩ за някои студентски визи за китайски граждани.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | САЩ | работа | предупреждение | граждани | учене

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини