Nissan, Volvo и FCA водят спада в продажбите на коли в Европа

За полугодието е отбелязано намаление в регистрациите с 3.1%

Снимка: Pixabay
Продажбите на автомобили в Европа спадат със 7.9% през юни, водени от по-големи спадове за Nissan, Volvo и Fiat Chrysler (FCA), според данни от индустрията, публикувани в сряда.

Регистрациите намаляват до 1,49 милиона автомобила миналия месец, спрямо 1,62 милиона година по-рано в страните от Европейския съюз и страните от Европейската зона за свободна търговия, се казва в изявлението на базираната в Брюксел Асоциация на европейските автопроизводители.

Регистрациите за първото полугодие са с 3.1% по-малко, казва асоциацията. За европейските производители на автомобили отслабването на търсенето у дома води до натиск след по-рязкото свиване в Китай и нововъзникващите пазари.

Остаряващата линия модели на Nissan допринася за спад от 26,6% през юни, докато Volvo Cars, собственост на китайската Geely, отбелязва спад на доставките с 21,7%.

Регистрациите падат с 13.5% миналия месец за FCA, 10.1% за BMW, 9.6% за Volkswagen Group и 8.2% за компанията-майка на Mercedes Daimler и за групата на PSA във Франция. Местният конкурент Renault е пострадал по-малко, като спадът е 3.9%.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европа | ЕС | автомобили | продажби | спад | регистрации

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини