Nestle направи шоколад без добавена захар
Той е само от какао

© ECONOMIC.BG / Nestlé
~ 1 мин.
Nestlé обяви, че е създала уникален шоколад, направен изцяло от плодовете на какаото, като използва само зърната и плода като единствени съставки и следователно не добавя рафинирана захар.
Компанията планира да пусне първия такъв продукт в Япония през есента на тази година чрез KitKat Chocolatory. През следващата година ще последват и други продукти в други страни чрез някои от най-популярните сладкарски марки на Nestlé.
Новият шоколад е 70% черен, като чрез нова технология за подслаждане се използва фруктозата от самото какао.
Компанията планира да пусне първия такъв продукт в Япония през есента на тази година чрез KitKat Chocolatory. През следващата година ще последват и други продукти в други страни чрез някои от най-популярните сладкарски марки на Nestlé.
Новият шоколад е 70% черен, като чрез нова технология за подслаждане се използва фруктозата от самото какао.
Компанията твърди, че новият шоколад няма никакъв компромис по отношение на вкуса, текстурата и качеството.
Какаовите плодове съдържат какаови зърна и какаова пулпа. Пулпата обгражда зърната, тя е мека, сладка и бяла на цвят. Част от пулпата се използва за ферментация на какаовите зърна след събирането им, но значителна част обикновено се отстранява и стойността се губи. Досега не е използвана като съставка за естествено подслаждане на шоколада.
Припомняме, че компанията първа представи и рубинения, розов шоколад.
Какаовите плодове съдържат какаови зърна и какаова пулпа. Пулпата обгражда зърната, тя е мека, сладка и бяла на цвят. Част от пулпата се използва за ферментация на какаовите зърна след събирането им, но значителна част обикновено се отстранява и стойността се губи. Досега не е използвана като съставка за естествено подслаждане на шоколада.
Припомняме, че компанията първа представи и рубинения, розов шоколад.