Новаков: Пакет „Мобилност“ едва ли ще се приеме окончателно от този ЕП

Според българския евродепутат това осъзнават и евродепутатите, прокарващи промените

08:41 05.04.2019

Малко вероятно е пакетът „Мобилност“ да бъде приет окончателно в мандата на сегашния Европейски парламент. Това коментира българският евродепутат Андрей Новаков в сутрешния блок на bTV. „Вчерашното гласуване на пакет „Мобилност” беше разочароващо, но това, което постигнахме последните две години, е това гласуване да се обезсмисли“, коментира той.

Вчера ЕП прие на първо четене промените в правилата за международните пътни превози. Гласувани бяха три законопроекта и бяха отхвърлени над 1000 предложения за допълнения към тях. Отхвърлени бяха предложенията за отлагане на гласуването и възраженията за процедурата на гласуване.

„Следва т.нар. „триалог“ – преговори между ЕП, Съвета на ЕС и Европейската комисия – и тогава проектът влиза за гласуване на второ четене. Ще е правен абсурд процесът да приключи преди края на този Европейски парламент“, обясни Новаков и добави: „Ако тези преговори завършат успешно до следващата и последна сесия на ЕП през април, предстои гласуване на второ четене преди изборите за евродепутати през май“.

По думите на българския евродепутат от ГЕРБ европейските народни представители, които прокарват пакета, ясно си дават сметка, че той не може да бъде приет окончателно от този парламент, но се опитват да извлекат политически дивиденти преди предстоящите евроизбори.

„Това вчера беше диктат на мнозинството. Зелени евродепутати гласуваха празни камиони да пътуват из цяла Европа и да замърсяват, подчерта той“, коментира той. Ако пакетът „Мобилност” бъде приет, малките превозвачи у нас – с по два-три камиона – със сигурност ще фалират, категоричен бе българският евродепутат.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: превозвачи | Европейски съюз | Европейски парламент | Андрей Новаков | тираджии | пакет мобилност | транспорти фирми

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини