Обучения за близо 30 хил. работещи чрез „Ваучери за заети лица“

Финансовият ресурс за втория прием е в размер на близо 19 млн. лв.

13:47 18.07.2019
- Г-жо Русинова, Агенцията по заетостта стартира новия разширен прием на заявления по „Ваучери за заети лица“. Какви обучения са предвидени?

- Процедурата „Ваучери за заети лица” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” дава възможност на работещите за професионални обучения, както и такива за дигитална компетентност и чужд език. В период на висока заетост фокусираме усилията си към работещите с по-ниска степен на образование с възможност да повишават квалификацията си или да придобият ключови компетенции.

- Кой може да кандидатства?


- Могат да участват работещи на трудов договор, извън държавната администрация със средна или по-ниска степен на образование без значение от възрастта им, както и хора с висше образование, навършили 55 години.

- Как ще се подпомагат?

- Финансовият ресурс за втория прием е в размер на близо 19 млн. лв., като се очаква с планираните средства още 30 хил. заети лица да повишават квалификацията си. Процедурата осигурява финансова подкрепа в размер на 50% от разходите за обучения, а останалата част се доплаща от одобрения кандидат. Очакваме инвестирането на собствени средства от страна на заетите лица да повиши мотивацията им за успешно завършване на курса.

Процедурата „Ваучери за заети лица“ се реализира по ОП РЧР с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд. Общият бюджет е 50 млн. лева. Процедурата се изпълнява от Агенцията по заетостта. Повече информация за операция „Ваучери за заети лица“ можете да откриете тук.

Интервюто е част от проекта "Успешните компании" 2019.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Агенция по заетостта | Зорница Русинова | обучения | ваучери | ОПРЧР | Ваучери за заети лица

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини