САЩ подготвя военна операция в Персийския залив

Кралят на Саудитска Арабия одобри приемането на американски военни в страната

Снимка: БТА
САЩ разработват военна операция под кодовото наименование „Страж“, целяща да обезпечи безопасността на морските пътища в Близкия изток. Това са заявили от американското централно командване, предава „Фокус“. Подготовката за операцията в Персийския залив започва на фона на задържания в петък от иранската Революционна гвардия танкер, който според Техеран е нарушил международните правила.

Стана известно, че изпълняващият ролята на завеждащ Пентагона Ричард Спенсър е одобрил прехвърлянето на военен контингент в Саудитска Арабия с цел „защита на интересите на САЩ“ в региона на Близкия изток.

В заявлението на американското централно командване се казва, че се разработва международна морска операция „Страж“, която цели подсигуряването на безопасността на ключовите морски пътища в Близкия изток, както и обезпечаване на свободата на мореплаването в света с оглед на скорошните събития в региона на Персийския залив.

Кралят на Саудитска Арабия Салман одобри приемането на американски военни в страната, целящо да обезпечи сигурността в региона.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: военна операция | Персийски залив

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини