UniCredit намали очакванията си за приходите за 2019 г.

Прогнозите за печалба и дивидент остават непроменени

Най-голямата италианска банка по активи UniCredit  обяви днес, че очаква по-ниски приходи за 2019 г. от първоначално планираните, позовавайки се на очаквания, че лихвените проценти ще останат ниски. Въпреки това банката потвърди целите си за нетна печалба и дивидент.

UniCredit  отчете нетна печалба от 1,9 милиарда евро за второто тримесечие на годината, благодарение на продажбата на своя дял в онлайн брокер Fineco, който реализира на два етапа.

Целта за приходите за годината беше намалена до 18,7 милиарда евро от 19 милиарда евро - цифра, която беше преизчислена, за да се вземе предвид продажбата на Fineco.

Когато представи актуализация на бизнес плана си през 2017 г., главният изпълнителен директор Жан-Пиер Мустие беше определил целта за приходи за 2019 г. в размер на 20,6 милиарда евро.

Припомняме, че в края на юли Bloomberg обяви, че нов стратегически план за развитие на финансовата институция предвижда освобождаване на 10 хиляди служители.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: приходи | печалба | UniCredit | дивидент | финансови резултати

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини