Валентин Златев вече не е генерален директор на "Лукойл България"

На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев

Валентин Златев вече не е на поста генерален директор на "Лукойл-България" ЕООД, информира "Банкер", позовавайки се на думите на директора на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев. 

С протоколно решение на едноличния собственик на капитала на дружеството – регистрираното в Холандия "Лукойл Юръп Холдингс Б.В.", от 19 април 2019 г. договорът на Златев е прекратен и той не представлява българската компания.

На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев, който в последните осем години е бил генерален директор на "Лукойл ЦИЕ и Белгия" - дивизията на "Лукойл" за Централна и Източна Европа. Преди това Субаев е бил шеф на дъщерната компания на "Лукойл" в Белгия, според руски публикации.

Според пресслужбата на дружеството той е назначен за Председател на Контролния съвет на „Лукойл-България". "Заедно със зам.-председателския пост в Надзорния съвет на „Лукойл-Нефтохим Бургас", на новата си по-висока позиция той ще координира цялостната дейност на двете дружества от групата „Лукойл“, пише още в съобщението.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Лукойл | Валентин Златев | генерален директор

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини