Volvo и Uber представиха съвместен безпилотен автомобил

XC90 разполага с редица вградени сензори за безопасно шофиране в градска среда

15:23 13.06.2019
Автомобилният производител Volvo и компанията за транспортни услуги Uber представиха съвместно разработен автомобил с автономно управление. Моделът XC90 е първият автомобил, който може да се управлява без участието на човек чрез системата за автономно управление на Uber.

Колата е оборудвана с ключови системи за безопасност, както и с резервни системи за управление и спиране и резервно захранване на батерията. В случай, че основните системи спрат да работят, резервните трябва да се задействат. 

Volvo XC90 разполага с редица вградени сензори за безопасно шофиране в градска среда, предназначени за автономната система на Uber. 

"Вярваме, че автономните технологии ни позволяват да подобрим безопасността, която е основна мисия на нашата компания. До средата на следващото десетилетие очакваме една трета от всички автомобили, които продаваме, да бъдат напълно автономни", каза Хакан Самуелсон, президент и изпълнителен директор на Volvo Cars. 

Автомобилната компания обмисля да използва подобна концепция и при производството на бъдещите си автономни модели в началото на 2020 г. Тези технологии ще присъстват и в следващите модели на Volvo и ще включват функции, позволяващи автономно шофиране без надзор по магистрали. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Uber | Volvo | безпилотен автомобил | XC90

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини