Акциите са на път към най-лошата си седмица след финансовата криза

Опасенията от коронавирус също ограничиха и енергийния пазар

21:15 28.02.2020
Американските акции отново се сринаха в петък заради, тъй като опасенията от коронавирус продължават да нарастват. Акциите са на път за най-лошата си седмица след финансовата криза, пише CNN. 

Dow Jones Industrial падна с близо 1,086 пункта при ниската си точка или с 2.5% - седми пореден ден в червено. В процентно отношение спадът от 4.4% в четвъртък беше най-големият от февруари 2018 г.

Широкият показател S&P 500 (SPX) падна с 2%. Nasdaq Composite (COMP) също отчете спад с 1.4%.
Участниците на пазара внимателно наблюдават дали акциите отново ще приключат деня рязко по-ниски. Ако инвеститорите са готови да заемат позициите си през уикенда, това може да означава повече страх и допълнителни продажби през следващата седмица.

И трите показатели за акции са на път за най-лошата си седмица от октомври 2008 г. Dow и S&P 500 също разглеждат най-лошия си месец от февруари 2009 г.

Опасенията от коронавирус също ограничиха енергийния пазар, тъй като инвеститорите се подготвят за срив в търсенето на всичко - от реактивно гориво до дизел и бензин. Намалената  активност в Китай, където предприятията затвориха, за да ограничат огнището, също тежи на цените.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: акции | Китай | индекси | спад | коронавирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини