Chrome най-накрая ще ви помогне да организирате табовете си

Снимка: Unsplash
21:46 14.05.2020
Chrome представя нова функция, която ще помогне за по-доброто управление на отворените по време сърфирането табове. Компанията обяви функция за групиране на раздели, която дава възможност на човек да ги организира, да им сложи етикети и цветове, така че  да се ориентира по-лесно. 

Google тества функцията от месеци, а в момента вече е налична в бета версия на Chrome. Предстои добавянето ѝ към новата версия на браузъра през идната седмица, но за да не се наруши стабилността и производителността му, това ще се случва постепенно. 

За да използвате новата функция, можете да щракнете с десния бутон върху раздел и да изберете „Добавяне на раздел в група“. След това можете да изберете съществуваща група, за да преместите раздела или да създадете нова, която също ще трябва да наименовате и етикитирате. 

Досегашните тестове на функцията показват, че хората са склонни да организират разделите по теми – проект, по който работят, или набор от сайтове за пазаруване например. Други пък обединяват табове в групи като „в развитие“ и „за проследяване“. 

За почитателите на по-минималистичния вид, групите от раздели може да се обединяват и под знака на някое емоджи. 

Проблем с отварянето на твърде много раздели имат може би всички активни интернет потребители. Много често човек отваря няколко сайта за целите на работния или учебния процес, но междувременно използва и такива за забавление или други важни неща, които обаче не сам му спешни и решава да остави за преглед по-късно. 

Това доведе до вълна от инструменти за управление на раздели като OneTab, Workona, Toby и много други. Алтернативни браузъри също подеха инициатива – Opera например по-рано тази година представи своя нова версия, позволяваща да организирате раздели в различни работни пространства.

Едва сега в надпреварата влиза и Google. Неговият браузър Chrome дълго време доминира на пазара, но напоследък изглежда, че започва да губи позиции. През август 2019 г. той държи 71.15% дял при десктоп устройствата, но през април 2020 г. се е свил до 67.15%, сочат данни на Statcounter. 

Това звучи като достатъчен тласък за Google да се съсредоточи върху новите функции, които да поддържат интереса на потребителите. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | интернет | браузър | Chrome | група | раздели | табове | организиране

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини