Chrome ще информира за откраднати пароли по нов начин

Чрез изскачащ прозорец, още докато паролата се въвежда от потребителя

Снимка: Unsplash
07:30 12.12.2019
Освен ако не сте добросъвестен потребител, който използва мениджър за пароли и двуфакторна автентификация, е много вероятно влизанията ви в различни акаунти да са били компрометирани. Всеки знае, че трябва да използва уникални пароли за отделните си профили, както и да ги сменя редовно. Колко обаче го правят е съвсем друг въпрос.  

Сега Google е решила да помогне в намирането на компрометираните данни, което е съществена стъпка към опресняването им. За целта на помощ идва нова опция в браузъра Chrome. През идните няколко седмици в него ще заработи функция, която да показва на потребителите, че паролата, която въвеждат в момента, е била компрометирана. В случай, че е била, ще се появява изскачащ прозорец – той ще информира за проблема и ще подканва за смяна. 

Подобна технология е налична в някои разширения на браузъра, но целта на новия подход е потребителите да бъдат подтикнати към незабавни мерки, вместо да хабят допълнително време в проверки. Chrome добавя и защити от фишинг в реално време. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: браузър | Chrome | парола | открадната

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини