5 причини защо Южна Корея е най-добрата семейна дестинация

Снимка: Pixabay
19:45 23.02.2020

Създадените удобства за деца из цяла Южна Корея са впечатляващи. Това е и една от причините тази държава да се превърне в една от топ дестинациите за екскурзии с деца. Но ако все още се чудите  какви точно удобства има за малчуганите, то CNN направи класация и изведе 5 причини защо точно тази държава е най-подходяща, когато тръгвате на път с дете.

1.Хотелите предоставят все повече удобства за деца

Трудно е да се разбере кой южнокорейски луксозен хотел за пръв път излезе с идеята да изгради огромни специални детски площадки, но за повечето големи хотели вече се превърна в надпревара това кой ще създаде по-добро място за забавления. Това доведе до раждането на най-новата тенденция в Южна Корея - престоят, наречен „хокан“ (комбинация от хотел и ваканция). По време на ваканционния сезон цели хотели се резервират напълно от местни семейства с деца.

„Увлекателно е да видим, че тенденцията„ хоканция “наистина се затвърждава  през последните няколко години за семейства с деца“, казва Даян На, помощник-директор маркетинг-продажби в Le Méridien Seoul. „Продажбите на нашите пакети„ hocance “са се удвоили само през 2019 г.“

Le Meridien Seoul (по-рано Ritz Carlton Seoul) трансформира покрива си в детски воден парк през лятото, а също така има красиво проектиран целогодишен детски кът, свързан с фоайето на хотела, където са възрастните.

Хотел Lotte на остров Jeju е една от най-популярните дестинации за семейства поради своите детски басейни. Има организирани часове за готвене за деца и тематични апартаменти за игра. Един такъв е апартаментът с тема Hello Kitty.

2.Детски кафенета

На разположение в почти всеки квартал в Южна Корея, детските кафенета, са денонощни места, където най-малките могат да се забавляват. Не си представяйте обаче обикновено кафене с детски кът. В Южна Корея няма нищо обикновено.  Lilliput например са детска верига кафенета, която може да се намери във всеки голям град в Южна Корея. Някои от тях са със СПА тематика и предлага закрити басейни, мини маникюр и детски фризьорски салон.

3.Пазаруването с деца може и да е забавно

Големите магазини в страната се грижат за удобството на родителите по време на шопинг. Много от кафенетата в търговските центрове предлагат безплатен детски кът. Освен това може да вземете и детска кола, с която вашият малчуган да обикаля заедно с вас магазините. В големите търговски центрове има също и специално обособени стаи за кърмене. Магазинът на Hyundai в Pangyo дори разполага с музей на детските книги и изкуство.

4.Фантастични музеи

Южна Корея разполага с богат набор от детски музеи - идеалният начин да прекарате дъждовен или горещ ден.Можете да прекарате няколко часа в музея на Hello Kitty на остров Джеджу. Там се намира и етнографския музей, който ще разкаже на децата за историята на Южна Корея и ще впечатли посетителите с красиви експонати.

5.Навсякъде може да получите медицинска помощ

Не на последно място, във всеки квартал се предлага медицинска помощ за сравнително евтина цена. Не само, че не трябва да се притеснявате дали ще получите спешна медицинска помощ, когато сте на път. Но трябва да знаете, че може да заведете детето си да му почистят зъбите например. Защото лечение в Южна Корея без застраховка е много по-евтино, отколкото в която и да е друга част на света.   
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Южна Корея | деца | екскурзии | дестинации

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини