Швейцария задължи правителствените служители да пътуват с влак

Мярката, която влиза в сила на 1 юли, се вписва в по-широката стратегия на страната за намаляване на емисиите на CO2

Снимка: Pixabay
20:47 25.06.2020

Швейцарските правителствени служители ще трябва да станат по-зелени в работните си пътувания. Те ще трябва да пътуват с влак, а не със самолет, ако времето за пътуване не надвишава шест часа.

Мярката, която влиза в сила на 1 юли, се вписва в по-широката стратегия на страната за намаляване на емисиите на CO2 от въздушното пътуване с 30% до 2030 г. Градове като Париж, Флоренция, Лайпциг и Залцбург са сред дестинациите „само за влакове“, съобщава Swissinfo.

Федералната служба за персонал заяви в четвъртък, че дори и времето за пътуване да е по-дълго, правителствените служители ще трябва да пътуват с влак, ако тази опция е по-кратка от полета.

В противен случай пътуването със самолет трябва да се извършва по най-евтината налична цена в икономична класа. Надграждането до "бизнес клас" е възможно при директни полети над 9 часа или полети с прекачване над 11 часа.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: влак | самолет | служители | Швейцария | задължение | зелен транспорт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини