Малдивите отново ще посрещат туристи от 15 юли

На всички пътуващи ще бъде предоставена безплатна 30-дневна туристическа виза и няма да се изисква отрицателен тест за Covid-19

Малдивите отново ще посрещат туристи от 15 юли

Снимка: Pixabay

Малдивите ще бъдат отворени отново за туристи в сряда, 15 юли, според Министерството на туризма на страната. Архипелагът в Индийския океан ще посреща международни посетители от следващия месец, след като от март е затворен за външни лица.

Първоначално ще се отворят хотели, разположени на необитаеми острови, къщите за гости и хотели на обитавани острови ще отворят от събота, 1 август, освен за транзитни цели.

На всички пътуващи ще бъде предоставена безплатна 30-дневна туристическа виза при пристигане и няма да се изисква минимален престой, но туристите трябва да имат потвърдена резервация за настаняване, преди да пътуват до архипелага. По време на пътуването пътниците могат да отсядат само в един хотел.

Не са въведени карантинни мерки, но някои курорти могат да помолят пътниците да се самоизолират, когато пристигнат на острова. Пътуващите не е задължително да показват отрицателен тест Covid-19 при пристигането си на Малдивите, но всеки със симптоми може да бъде тестван на летището, за своя сметка. Носенето на маска по време на полета и дезинфекцията на ръцете са задължителни. След пристигането обаче те ще трябва да попълнят здравна декларация.

Коментари: 0