Tesla намали цената на произведените коли в Китай

Намалението е в резултат на получената държавна субсидия

Снимка: Pixabay
14:55 03.01.2020

Американският автомобилен производител Tesla намали първоначалната цена на произвежданите в Китай Model 3, които са предназначени само за вътрешния пазар. Така цената им пада с 16% до 299 050 юана или 42 919 долара, пише Reuters.

Намалението, отчасти е в резултат на държавната подкрепа от Китай, която компанията получава за електромобилите си. Субсидията е в размер на 24 750 юана, което позволява отчасти понижаването на цената на автомобила, която първоначално беше 355 800 юана. 

По-ниската цена на електромобилите от този модел е поредната стъпка от страна на Tesla, чиято цел е да увеличи продажбите на компанията на най-големия автомобилен пазар в света. На тази стойност седанът Model 3 вече се доближава до цената на китайските електрически автомобили и може успешно да се конкурира на местния пазар. 

Междувременно на 30 декември 2019 г. компанията направи първите си доставки от 15 бройки от първите автомобили, произведени в Китай. Няколко дни по-късно стана ясно, че втората партида ще бъде доставена на 7 януари 2020 г.

Tesla планира да удвои броя на сервизните центрове и станциите за бързо зареждане в Китай през 2020 г., заявиха от компанията. Плановете са да бъде и удвоен и персоналът в сервизните центрове. Намеренията на компанията са да произвежда по 1000 автомобила седмично, т.е. приблизително по 280 коли на ден.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | цена | електромобили | завод | Tesla

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини