За осма поредна година ПИБ отличи най-добрите български фирми

„Димитър Маджаров“, „Антибиотик-Разград“ и „Ботрон софтуер“ с големите награди от конкурса, организиран от Fibank

Победителите в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“ 2018
Победителите в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“ 2018
14:46 21.11.2019
Наградите в престижния бизнес конкурс „Най-добра българска фирма на годината“ бяха връчени за осми пореден път - на церемония в галерия „Оборище 5“. Инициативата е на Fibank и има за цел да популяризира най-вдъхновяващите и устойчиви модели на предприемачество у нас.

Тази година към приза за женско предприемачество имаше и допълнителна награда - едноседмично делово пътуване до ЮАР с цел обмяна на опит и срещи с успели жени. То бе осигурено от една от най-влиятелните бизнес дами на Южна Африка – Одри Мотупи, която е партньор на конкурса.

Първа награда в категорията „Средна и голяма фирма“ спечели „Антибиотик-Разград“ АД - едно от най-големите фармацевтични предприятия в България с над 60-годишен опит в разработването и продажбите на генерични лекарства за хуманно и ветеринарно приложение. На второ място се класира „Гидо“ ООД - производител на обувки от Пещера, който продължава традициите на този занаят в града и реализира 90% износ за Евросъюза. „Екстрапак“ ООД – лидер у нас в производството на опаковки и чанти - с 24-годишна история, 3 завода и постоянно обновяващо се портфолио, зае третото място.

Отличието за най-добра „Микро и малка фирма“ отиде при „Ботрон софтуер солюшънс“ ООД – разработчик на иновативни софтуерни решения с клиенти като Tesla, NASA, Audi, Apple, VMware, Netflix и над 3000 други компании. Второто място журито отреди на „АТМ“ ООД – производител на инструментална екипировка, нестандартно оборудване и резервни части. „Микро-макс“ ООД, които произвеждат уплътнители за машини и съоръжения във всички индустрии, са трети в надпреварата.

Семейната фирма на производителя на продукти от мляко и месо Димитър Маджаров спечели убедително Наградата на публиката, която се определя чрез онлайн гласуване. Добре познатата българска компания предлага на пазара 50 вида месни и 20 вида млечни изделия с марката „Димитър Маджаров“.

Призът „Най-успешна българка в бизнеса“, с който организаторите от Първа инвестиционна банка стимулират жените предприемачи у нас, отиде при Татяна Бояджиева, управител на „Гардения 2006“ ООД. Фирмата ѝ е с 15-годишен опит в проектирането, градежа и поддръжката на закрити и открити дворни и паркови пространства.

Победителите в надпреварата бяха определени от жури в състав: Чавдар Златев, изпълнителен директор и член на УС на Fibank, финансистът Емил Хърсев, социологът Кънчо Стойчев, председател на Съюз Произведено в България, собственикът на „Медийна група България“ Венелина Гочева, главният редактор и издател на Forbes България Йордан Матеев и Ваня Манова - мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Според условията на конкурса, в него участват само компании с български капитал и български мениджмънт, представляващи български бранд.

Сред номинираните тази година над 300 фирми имаше много промишлени предприятия, произвеждащи оборудване, инструменти и елементи за машиностроенето, земеделски производители и транспортни фирми. Отново се включиха множество строителни, софтуерни и телекомуникационни компании, козметични и фармацевтични предприятия, инженерингови и проектантски фирми, производители на храни и напитки, на текстил и мебели.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Fibank | Първа инвестиционна банка | Най-добра българска фирма на годината | Димитър Маджаров | Антибиотик-Разград | Ботрон софтуер | Фибанк

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини