Барселона е най-достъпният пазар на луксозни имоти в Европа

Най-скъпият пазар е Монако

Най-достъпният пазар на луксозни имоти в Европа е Барселона, сочи изследване на консултантската компания Knight Frank. Квадратен метър луксозна площ в испанския град струва от 5 до 9 хил. евро.

На второ място се нарежда Мадрид, където кв. м луксозна жилищна площ струва в диапазона 5-7 хил. евро. Третата позиция е за Дъблин, следван от Флоренция и Виена. В доклада на компанията се посочва още, че най-бързо възстановяващите се от кризата пазари на луксозни имоти са Мадрид и Дъблин.

Според данните на Knight Frank най-скъпият пазар за луксозни имоти в Европа е Монако, където кв. м площ струва от 30 до 40 хил. евро. Второто място е за Лондон, където цените са от порядъка на 26-32 хил. евро. На трето място е Женева с цена в 15-25 хил. евро на кв.м. Топ пет се допълва от Париж и Цюрих.

Водещите пазари на луксозни имоти в Европа разчитат основно на търсенето от чужбина и на институционални инвеститори. Най-важният фактор за привличане на купувачи към луксозния сегмент е инфраструктурата на града.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пазар | Барселона | Брекзит | общопрактикуващи лекари

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини