9-те най-луксозни десерта в света
Освен че са вкусни, те са истински произведения на изкуството
Макарони със златен прашец или трюфел шоколад с пълнеж от шампанско Дом Периньон – това са едни от най-вкусните, изискани и красиви сладкиши в света – истински произведения на изкуството.
Подреждането, което ще плени всеки любител на кулинарията, е направено от „Бизнесинсайдър”.
Вижте кои са 9-те най-луксозни десерти в света:
1. Pomme Palais
Тези ванилови бутер сладки с домашно приготвен карамел отстрани се правят в сладкарница St. Honoré в хотел New York Palace. Приготвя ги шеф Дейвид Кармайкъл, а сред шедьоврите му са още торти със сезонни плодове, макарони и еклери.
2. La Maison du Chocolat
Мастър шеф Никола Клоазо е майсторът на тези сладкиши Salvador с ганаш от тъмен шоколад и пълнеж от пресни малини.
3. Sant Ambroeus
Във веригата с многобройни локации из Ню Йорк непременно трябва да опитате торта от шоколадов мус с център от шоколадов крем.
4. Ladurée
Задължително е да пробвате виолетовите френски макарони с вкус на касис. Създадена през 1862 г., този парижки пекарна е известна със своите макарони, продават около 15 000 на ден! Всеки сезон къщата предлага лимитирана серия аромати.
5. Teuscher
Тя приготвя прословутите трюфели с шампанско Дом Периньон, направени от център от крем шампанско, ганаш от тъмен шоколад и млечен шоколад и поръсени с пудра захар. Швейцарската шоколадена компания е създадена преди повече от 70 години. Вкусните продукти се приготвят в Цюрих и се транспортират до всички магазини на Teuscher ежеседмично. Но не съдържат консерванти или оцветители.
6. Maison Kayser
Задължително трябва да опитате Cardinal – с център от малинов мус, крем брюле, малинени бисквити и малинена глазура.Френската пекарна отвори пет локации в Ню Йорк в последните 2 г., шестата се очаква през ноември в Горен Уест Сайд. Ерик Кайзер, който е пекар пето поколение, ще представи ново меню с десерти.
7. Maman
Задължително трябва да опитате ореховите бисквити със стърготини от морска сол. Пекарната-кафетерия е част от сътрудничеството между Арман Арнал, главен готвач на отличения със звезди Мишлен ресторант La Chassagnette в Южна Франция, Бенджамин Сормонте, партньор в Experimental Group и Елиза Маршал, дизайнер и организатор на събития. Комбинацията от десерти с местни съставки, сервирани в прекрасния интериор на кафетериите, носи прекрасно изживяване.
8. Payard
Шедьовърът тук е торта Лувър – направена от лешникова вафла, с шоколадов и лешников мус и покрита с шоколадова глазура. Прочутият шеф Франсоа Пайар е трето поколение майстор на френски сладкиши, носител на многобройни отличия.
9. Leonidas
Тук задължително трябва да опитате Manon Cafe (шоколадов бонбон с цял лешник с маслен крем с кафе). Опаковките на белгийския шоколад вече са с кралски герб, защото от миналата година Leonidas е доставчик на шоколад за белгийския кралски двор. Компанията прави над 100 вида белгийски шоколад, като не използва замразявани продукти и ползва само най-чистото какаова масло.