„Духът на Европа“ дава старт на Българското председателство

Празничният новогодишен концерт в НДК ще отбележи началото на Европредседателството ни

12:21 21.12.2017
Първото събитие, с което България ще отбележи началото на председателството на Съвета на Европейския съюз, ще бъде празничния новогодишен концерт „Духът на Европа“. Той ще се състои в Националния дворец на културата на 1 януари от 18 часа. Събитието е под патронажа на министъра на Българското председателство Лиляна Павлова и министъра на културата Боил Банов.

"В първия ден на 2018 г. България за първи път поема председателството на Съвета на ЕС. Това е специален ден за всички, които вярваме, че бъдещето е неразривно свързано с Европейския съюз. По тази причина традиционният празничен новогодишен концерт в НДК е посветен на първото Българско ротационно председателство", съобщава министър Павлова.

Концертът включва произведения на композитори от всички 28 държави-членки на ЕС. България ще бъде представена с „Нестинарски танц“ из балета „Нестинарка“ на Марин ГолеминовАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НДК | българско председателство | европредседателство | концерт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини