Готови са автобусите за нощния транспорт в София

Четирите линии ще се движат на 40 минути интервал

Снимка: Транспорт за София
10:30 03.04.2018
Вече са готови всички автобуси, които ще изпълняват разписанията на нощния градски транспорт в София. Те са оборудвани със съответното видеонаблюдение, така че да се гарантира максимална сигурност както за водачите и кондукторите, които ще се возят в автобусите, така и за самите пътници. Това каза заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев пред БНТ.

Нощният транспорт тръгва от 7 април, както по-рано обяви Центърът за градска мобилност. Тази година датата съвпада с Велика събота.

Ще бъдат пуснати 4 нощни линии, като спирката, от която ще тръгват и четирите ще бъде на площад "Княз Александър I". Линиите ще се обслужват от 14 климатизирани автобуса.

Линиите са номерирани като N1, N2, N3 и  N4, и ще се движат съответно по маршрути: ж.к.“Люлин 1,2“- ж.к.“Младост 4“ с 50 спирки, кв. „Обеля“ – ж.к. „Студентски град“ с 38 спирки, ж.к. „Овча Купел 2“ – ж.к. „Левски“ (Автостанция Изток) – 33 спирки  и ж.к. „Дружба 2“ – ж.к. „Гоце Делчев“- 49 спирки в едната посока и 55 в другата.

Там, където спирките се засичат с дневния градски транспорт, ще бъдат поставени допълнителни табели, че ще има транспорт и през нощните часове, обясни още той. Табелите ще са светещи, за да могат да се различават ясно. Там, където спирките се засичат с тези на редовните линии от градския транспорт, също ще бъдат поставени допълнителни табели.

Билетите за нощния градски транспорт в момента са в печат, допълни Крусев. Очаква се до дни да бъдат готови. Те ще са на цена от 2 лева и ще могат да бъдат закупени от контрольорите в самите автобуси. С билета от 2 лева ще може да се пътува цяла нощ по всички линии, обясни още Крусев.

Спирките ще са т.нар. "по желание", т.е. пътникът ще трябва да сигнализира, когато иска да слезе или да се качи, за да спре шофьорът.

40 минути е интервалът, на който ще се движат всички основни линии на нощния градски транспорт, обясни още Крусев.Снимка: Транспорт за СофияАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | билети | автобуси | Евгени Крусев | нощен градски транспорт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини