Трима мускетари на предприемачеството

Иновациите са шансът на България да има изпреварваща икономика, казват учредителите на Асоциацията на предприемаческата стартъп общност

Тибо, Натанаил и Добромир (от ляво надясно)
Тибо, Натанаил и Добромир (от ляво надясно)
Снимка: сп. Икономика

Трудно е да говориш с трима мъже едновременно за предприемачество. Те се допълват, прекъсват и имат какво още да кажат, почти толкова много, колкото жените за майчинството, например. Натанаил Стефанов, Добромир Иванов и Тибо Тетинжер са сред учредителите на Асоциация на предприемаческата стартъп общност в България. Те са приели предизвикателството да срещнат предприемаческата общност и институциите, за да се опознаят чрез конструктивен диалог.

Идеята за създаване на Асоциация на предприемаческата стартъп общност в България се роди и получи подкрепа от страна на Министерство на икономиката още по времето на служебното правителство. Министър Теодор Седларски постави фокус върху развитието на предприемачеството, припомня Натанаил, който е председател на организацията. „Новото правителство продължи тази комуникация, за да се разбере какви са спецификите и нуждите на стартиращите компании в страната. Има желание за сътрудничество - участваме в общи обсъждания, даваме предложения и препоръки, които се надяваме ще доведат до реални резултати“, пояснява той.

Добри допълва: „Вярваме, че България има огромен потенциал, че заслужава нови закони и по-добри възможности, за да се развиваме тук. През последните години общността на стартъпите се развиваше паралелно извън всичко, което се случва в държавата. Когато си в тази общност, виждаш интересни хора, говорите си за мащабни идеи и всичко е като приказка, но в реалността, в държавата се случват неща, които нямат допирна точка с нас. Правителството разбира, че ще имаме все по-голямо влияние, защото стартъпите и иновациите са шансът на България да има изпреварваща икономика, конкурентно способна на света, а не сама на себе си.“
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Повече четете в бр. 79 на сп. "Икономика"


Етикети: асоциация | Добромир Иванов | Натанаил Стефанов | Тибо Тетинжер | стартъп общност

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини