10 милиона продадени iPhone 6 за дебютния уикенд

Новите устройства ще се продават в още държави от 26 септември

10 милиона продадени iPhone 6 за дебютния уикенд

Apple продаде над 10 милиона устройства от новите iPhone 6 и iPhone 6 Plus за уикенда, в който моделите дебютираха в магазините. В съобщение компанията обяви, че продажбите са надминали предишния рекорд от 9 милиона продадени устройства при дебюта на iPhone 5s and 5c, съобщава "Блумбърг".

Двата нови модела се продават от 19 септември в САЩ, Австралия, Канада, Франция, Германия, Хонконг, Япония, Пуерто Рико, Сингапур и Обединеното кралство.

"Екипът ни подобри координацията на производството и доставките и се стремим да задоволим поръчките максимално бързо", се казва в съобщението на изпълнителния директор Тим Кук.

Премиерата на двата модела на технологичния гигант от Купертино ще бъде последвана и от появата на нов модел iPad следващия месец, тъй като компанията се стреми да извади новата линия преди празничния шопинг сезон, коментира "Блумбърг".

Оценките на анализаторите за продажбите варираха в широки граници. Едни прогнозираха 15 милиона бройки, докато други смятаха, че бройката може да е по-ниска от тази при предходното представяне на iPhone 5s and 5c, тъй като има ограничения в производството и забавяния в Китай. Там се очаква да има огромно търсене.

Търсенето е значително дори преди появата на устройствата по магазините. Предварителните поръчки надминаха 4 милиона бройки в първите 24 часа. Първоначално дори имаше опасения, че складовете на Apple ще се опразнят. Производството на по-големия модел с 5.5-инчов екран е по-сложно от това на по-малката версия с 4.7-инчов дисплей, което позволява да се правят по-малко бройки, твърди източник, запознат с процеса. В някои магазини в щатите по-голямата версия на модела не е била налична.

Следващата вълна от продажби стартира на 26 септември в Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Ирландия, остров Ман, Италия, Лихтенщайн, Люксембург, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Португалия, Катар, Русия, Саудитска арабия, Испания, Швеция, Швейцария, Тайван, Туция и ОАЕ.

До края на годината двата модела iPhone 6 и iPhone 6 Plus ще са налични в 115 държави, твърдя от Apple.

Коментари: 0