15% ръст на продажбите на жилища в София

Цената остава основен фактор при избора на жилище

Автор: Божидара Иванова

През първите три месеца на годината се наблюдава раздвижване на имотния пазар. Само в столицата продажбите на жилища са нараснали с 15% повече спрямо същия период на миналата година, предаде Нова ТВ.

Запитванията към брокери са нараснали с близо една трета, сочи анализ на компания за недвижими имоти в столицата. Тенденцията на пазара на имоти през последната половин година е нови покупки на жилища, но при стари цени. Апартамент в столицата може да се купи средно срещу 600-800 евро на квадрат.

Цената остава основен фактор при избора на жилище, но купувачите са склонни да платят и малко повече, за да купят жилището, което отговаря на всичките им изисквания.

Най-търсени през последните години са двустайните и тристайните апартаменти. Купувачите се насочват най-вече към ремонтирани жилища до 50 хил. евро. По-луксозните апартаменти достигат 100-120 хил. евро.

Сериозен ръст при сделките с имоти отбелязват брокерите през последните месеци. Прогнозите на бранша са цените да се запазят и през следващите месеци.

Коментари: 0