3 хиляди българи в кампания за интернет

Те са получили помощ, за да използват за първи път мрежата

6328 ~ 1 мин. четене

Европейската кампания „Влез в Интернет!”-2012 г. бе подкрепена от 2936 българи. Това засече онлайн-броячът, който бе активен на интернет страницата на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” в периода 26-30 март 2012 г.

През изминалата седмица 142 544 души от 50 страни в Европа, Азия и Африка се включиха в европейската инициатива на Телецентрове Европа, която премина под патронажа на заместник-председателя на Европейската комисия и комисар по Цифровия дневен ред на Европа Нели Крус, съобщиха от Министерството на транспорта и информационните технологии.

Различни обучителни центрове, библиотеки и неправителствени организации помогнаха на хиляди граждани да влязат за първи път в Интернет. Около 10 000 младежи са се възползвали от разработената специално за кампанията социално-иновативна програма „Реални умения”, която отчита компютърните навици и умения на хората в режим онлайн. Тази програма дава възможност на младите хора да оценят собствените си ИКТ знания и възможности и да преценят доколко са конкурентноспособни на пазара на труда.

През март 2011 г. интернет-броячът отчете участие на 112 000 души от 37 страни в европейската кампания.

Подкрепи Economic.bg