44 металурзи от ОЦК искат в КЦМ-Пловдив

Трима се отказаха от гладната си стачка заради влошено здраве

6672 ~ 1 мин. четене

44 работници от ОЦК-Кърджали са изявили желание да работят в КЦМ-Пловдив. Интерес към „Горубсо-Мадан” са проявили четирима. Както предложи премиерът Бойко Борисов, бяха изготвени два списъка, в който да се записват работниците, искащи да се преместят в едно от двете предприятия, предаде БТА.

След като стане ясна бройката на желаещите да сменят работата си, от КНСБ ще поискат чрез областния управител Иванка Таушанова среща с ръководствата на двете фирми. На нея ще бъдат предадени списъците и определен начинът на пътуване, смении за работниците, заяви председателят на областната структура на синдиката Иванка Караколева. Според синдикатите обаче, въпреки, че предложението на премиера за преместване на работниците в други предприятия е революционно, е на практика неприложимо.

Караколева посочи, че след разговор с областния управител, е получила уверение за наличието на солиден инвеститор. В момента фирмата оглеждала налице ли е оборудването, за което се говореше, че е купено, както и материалната база на предприятието.

Местният лидер на синдиката каза, че събраните от гражданите подписи в подкрепа на исканията на работниците вече надхвърлят 9000. Утре те ще бъдат обработени и в понеделник цялата подпискаще бъде внесена в Народното събрание.

Междувременно трима гладуващи работници от ОЦК прекратиха протеста заради влошеното си здравословно състояние. Те се отказаха от гладната стачка и по настояване на КНСБ след информация, че сериозен инвеститор иска да купи комбината.

Подкрепи Economic.bg