7000 произведени в Китай Tesla Model 3 поеха към Европа

Поръчките са с намаление на цената от 2000 евро за автомобил

7000 произведени в Китай Tesla Model 3 поеха към Европа

Снимка: Tesla Greater China/Twitter

Tesla започна доставката на 7000 Model 3 от своята фабрика в Шанхай до Европа. Според информацията те ще пристигнат през ноември на пристанище в Белгия.

Tesla Model 3 ще бъдат доставени на клиенти в Германия, Франция, Италия, Португалия, Швейцария, Швеция и евентуално в други страни, пише cleantechnica.

Според някои скорошни купувачи на Tesla Model 3 в Европа, които чакат своите коли, техните поръчки са актуализирани с намаление на цената от 2000 евро. Това изглежда се дължи на факта, че вносното мито за автомобили, произведени в САЩ, е 10%, докато за автомобилите, произведени в Китай, е 4.5%. Цената от САЩ започва от 37 хил. долара.

Според данни на изданието това е първият път, когато автомобил Tesla, произведен извън Фримонт, Калифорния, ще бъде изпратен до Европа - или където и да е другаде извън Китай.

Вицепрезидентът на компанията Tesla China сподели няколко снимки, от които се вижда, че електромобилите са внимателно подреди, за да изписват TESLA точно преди да се качат на кораба.

В Европа и Съединените щати е обичайно да се подиграват с евтини продукти, произведени в Китай, но клиентите на Tesla, се доверяват на автомобилите на марката, произведени в Китай (Model 3 засега и Model Y по-късно), които са с най-високо качество и са също толкова достойни за любов и покупка, колкото автомобилите на Tesla, произведени в Калифорния, казват от китайската фабрика.

 

Коментари: 0