$9000 за първия 55-инчов OLED телевизор

Премиерата им се очаква през втората половина на 2012г.

Samsung официално представи първия в света 55-инчов OLED телевизор, който се разработва под името ES9500. Корейският гигант също така увери, че устройството вече е готово за масово производство, което ще започне в близките седмици, информира samsungtomorrow, цитирани от b2bnews.

Samsung разкри, че моделите ще предоставят на потребителите безпрецедентно високо качество на картинатa, осигурявайки достъп до богата колекция от онлайн базирано мултимедийно съдържание. Невероятният контраст, с който OLED телевизорите на компанията се отличават се дължи на иновативна технология, която включва “самостоятелно излъчващи субпиксели”, а всеки от тях може да се настройва независимо от другите.

От своя страна това ще осигури безпрецедентно качество на картината дори и при най-черните и тъмни сцени, позволявайки цветовете да бъдат с поне 20% по-ярки от LED телевизорите на пазара. Устройствата включват поддръжка за функциите Smart Interaction, Smart Content и Smart Evolution, които са характерни за флагшип моделите от Smart TV гамата и през 2012г.

Уникална опция ще позволи на двама потребители да гледат на пълен екран едновременно две различни програми с Full HD резолюция. Благодарение на Associated Press разбираме, че новите 55-инчови OLED HDTV модели ще бъдат достъпни за $9000.

Премиерата им също така се очаква да се реализира през втората половина на 2012г.

Коментари: 0