Абрамович си купи имот за 75 млн. долара в Ню Йорк

Апартаментът е с размери от 903 квадратни метра, построени през 20-те години на миналия век за въглищния магнат Едуард Бъруин

188 ~ 1 мин. четене

Руският милиардер Роман Абрамович закупи апартамент в елитен район на Ню Йорк на стойност 75 милиона долара, съобщава BBC. Апартаментът се намира на Пето авеню и в него има осем спални и голяма централна зала.

Абрамович става собственик на 903 квадратни метра, построени през 20-те години на миналия век за въглищния магнат Едуард Бъруин. През 2005 година сградата, по това време разделена на три жилища, била купена от строителния предприемач Хауърд Ронсън. Той искал отново да превърне къщата в един имот, но починал през 2007 година. Миналата година роднините на Ронсън са пуснали къщата за продажба за 72 милиона щатски долара.

По данни на „Ню Йорк Пост” Абрабович води преговори с останалите жители в сградата, за да изкупи техните апартаменти и да стане единственият й собственик.

Медиите припомнят, че 46-годишният Абрамович вече притежава най-голямата яхта в света, футболния клуб „Челси”, недвижимо имущество в Лондон и Париж, а също така състоянието му се оценява на десет милиарда долара.

Подкрепи Economic.bg