Мая Манолова: Нови избори не решават проблема

ГЕРБ се провалят в опозиция, смята заместник-председателят на Народното събрание

60 ~ 1 мин. четене

„Конфронтацията днес в България е страшна, но предсрочни избори няма да решат проблема.” Това каза по TV7 заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова. Тя обяви, че ГЕРБ се провалят в опозиция.

Това е партия на властта и може да съществува само когато е на власт. ГЕРБ се опитва да убие парламента и да унищожи институциите, за да се върне на власт. Ясно е за всички, че има сложна структура в парламента, посочи Манолова.Във връзка с проекта на Изборен кодекс Манолова каза, че вече е готов и е представен в комисията.

Във връзка с проекта на Изборен кодекс Манолова каза, че вече е готов и е представен в комисията. Тя настоя, че чрез машинното гласуване ще се избегнат случаи като този в Костинброд. "В Изборния кодекс има много промени, но те са такива, които имат определена цел и най-вече да се ограничи манипулацията при гласуване", каза Манолова. 

"Денят за размисъл също не бива да бъде пипан и тази практика не трябва да бъде променяна. Защото партиите в този ден трябва да се организират чисто технологично. Такова е и мнението на парламентарната група на Коалиция за България", каза още Мая Манолова. 

Подкрепи Economic.bg